Uniós fejlesztések

Kazánház felújítása


 
2014-ben fő célunk a fűtőmű üzemeltetésének további racionalizálása, korszerűsítése. A távfelügyeleti rendszer fejlesztése, az üzemeltetett önkormányzati épületek felügyelet alá vonása. 
A 2012-ben megkezdett KEOP 5.4.0 programban finanszírozott rekonstrukciós beruházásunk I. szakasza a 2013-as év során lezajlott. Az elöregedett távvezetéki rendszer elzáró szerelvényeinek cseréje megtörtént, a Nyárfa közi kazánház lekapcsolódott a rendszerről. A beruházás II. szakasza újra kiírásra került, a központi Tallér úti kazánház felújítása, korszerűsítése a 2014-es év során valósul meg. 
 
Tervezünk Önnel          

A Dunakeszi Közüzemi Kft. az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv keretén belül 2012-ben kezdte meg távhőszolgáltatási rendszerének átfogó korszerűsítését. A beruházás célja a hatékonyság növelése és a környezet védelme. A projekt Dunakeszi Város szélesebb körű környezetvédelmi tervezésének egyik lépéseként valósul meg.

 

A beruházás kiemelt célja a kibocsátott emisszió értékének csökkentése, a hatékonyság növelése valamint a lakossági díjak csökkentése, szinten tartása. A természeti erőforrások jövőbeni felhasználása több kérdést is felvet, amelyre előre gondolva lehetőségünk nyílt felkészülni.  A Közüzemi Kft. által, a Dunakeszi Város támogatásával megvalósuló projekt a várható körülményekre kíván válaszokat nyújtani. A hatékonyság növelése valamint az eszközök korszerűsítése csökkenti a felhasználásra kerülő energiahordozók mennyiségét, amely a lakosság részére megtakarítást eredményez. Így akár az esetleges árfolyamváltozások lényegesen kisebb árváltozásokat okozhatnak.

 

A csökkenő káros anyag kibocsátás, és az ehhez társuló költséghatékony működés a fenntartható fejlődést elősegítő rendszerüzemeltetést tesz lehetővé.

 

A város környezetvédelemre adott válaszai magasabb szintű jövőtervezést tesznek lehetővé. Azok a települések, amelyek időben tesznek ezért, versenyelőnyhöz juthatnak - a lakosság számára élhetőbb környezetet, munkahelyeket, ezáltal biztonságot teremtve. A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos elgondolások, valamint az Európai Uniós irányelvek alapján igyekszik a legújabb kutatási eredményeket is figyelembe véve elkészíteni Dunakeszi számára a legmegfelelőbb környezetvédelmi koncepciót.

Az így kialakított hosszú távú gondolkodásmód motorja az a törekvés, hogy mi magunk és a jövő generációk is egy élhető városban élhessünk.

 

Mert Dunakeszi a Mi Városunk!

A projekt a Környezetvédelmi és Energia Operatív Program (KEOP) keretein belül kiírt és elnyert pályázat segítségével, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával és Dunakeszi Város Önkormányzata által biztosított önrésszel valósulhat meg.

 

 

A beruházás számokban

 

Projekt megnevezése: Dunakeszi, Tallér és Nyárfa utcai távhőkörzetek kazánházi és távhőhálózati korszerűsítése

Technikai száma: KEOP-5.4.0/11-2011-0016

Projekt összköltsége: 319.860.064Ft

Önrész: 159.930.032Ft

Támogatás: 159.930.032Ft

Projekt kezdete: 2012.06.15.

Projekt várható befejezése: 2013.09.30.

 

Háttérinformációk: